Sansene våre og interiør

Hvorfor føles noen rom behagelige, eller ubehagelige? Hva ligger til grunn for å skape en atmosfære? Sansene dine spille en stor rolle.

Vi bruker vår egen personlige smak til å gi oss den behagelige følelsen vi ønsker i våre hjem og sansene våre. De sansene vi bruker i interiør er følelse sansen, høre sansen og syns sansen.

Store deler av livet oppholder vi oss innendørs enten det er hjemme eller på jobb. Derfor er interiør så viktig for oss her i Nord.

Et gardin, en tapet eller et sengeteppe, er ikke lenger bare et nødvendig tilbehør, men det skal stimulere sansene våre og vekke følelser og minner.
Når vi klarer det har vi lyttet til oss selv og sansene våre. Et hjem skal være en trygg ramme, både til å invitere andre inn og for å kunne trekke oss tilbake.

Vi bruker følelse sansen når vi legger oss ned på et sengeteppe som gir en deilig følelse eller at vi stryker hånden over et mykt velur gardin. Forskjellige teksturer mykt grovt, blankt eller matt stimulere oss.

Høre sansen, det er viktig å skape gode lytteforhold og et godt lydmiljø med god akustikk. Lyd kan oppleves som støy og gjøre det vanskelig å skille vesentlig informasjon fra uvesentlig. Det kan oppfattes ekstra slitsomt.

Med lange gardiner fra tak til gulv eller et deilig stort mykt teppe vil du oppleve å få en bedre lydkvalitet i hjemmet ditt.

Syn sansen er veldig viktig for en god rom opplevelse og derfor er lysforholdene i rommet veldig viktig for å føle behag i et rom. Er det for mye lys som slippes inn kan det virke ubehagelig, da kan solskjerming og gardiner hjelpe.

De er viktig å ta sansene våre på alvor de styrer mer enn du tror.

Noen ganger bevist og noen ganger ubevist!

Del