Trender fra Milano

Vi har vært i deilige Milano og på en utrolig spennende messe, Salone de Mobile.

Milano er en by som gir store opplevelser og inspirasjon.

Verdens mote og designmetropol. En meget sofistikert, vakker og sjokkerende koselig og lun storby.

Møbel- og designmessen i Milano, Salone del Mobile er verdens største møbelmesse og Europas viktigste møteplass for verdikjeden knyttet til møbelproduksjon.

Når en går her er det lett og se trender, da hele miljøer er presentert…møbler, tekstiler, dekor og lamper….vi var kommet til interiør himmelen.

Møbel messa består av mange haller og en vet ikke helt hvor en skal begynne! Vi tok veien inn til en av våre største leverandører først, JAB.

JAB er et tysk interiør design firma, som selger tekstiler, tapet, tepper og møbler.

JABs stand var preget av fløyel, velur og ull i alle varianter og mengder av print i natur inspirerte mønster.

 

Det var raffinert og lekkert.

Essensen av messa var preget av tunge tekstiler som fløyel , sydd som lekre gardiner, gjerne lange og drapert utover gulvet…store mengder med tekstil… fra vegg til vegg og tak til gulv. Møbler var også trukket med speil fløyel og velurer med og uten mønster. En tydelig trend hos de fleste møbel produsentene.

Slipt krystall, farget glass i store lamper, svulstige former, store blomsterarrangementer. Figurer i blåst glass og porselen i dype farger av alle slags plante og dyre arter.

Grønt, petroleumsblått, orange, pudderrosa og brunt går igjen…..Det er generelt et økt fokus på farger, både på møbler og vegger. Slå deg løs og velg i mange forskjellige nyanser.

Interessen for bærekraft, natur og kunsthåndverk er fortsatt i trend bilde og økende. Vi bringer naturen inn i huset enda mer en før og fremtids visjonene er at menneske skal leve mer i pakt med naturen….Veggmaleri – wall murals er noe som kommer og det er skarpe farger og natur motiver som er inspirasjons kilden.

Brunt kommer tilbake for fullt … i alle nyanser, fra mørk sjokoladebrun til terrakotta og mot rosa. Brunt passer i begge trendene som er mest brukt nå…flere den raffinerte og den botaniske. Brunt er jo en av naturens farger, som du finner i tre og keramikk og veldig hot. Folk er veldig opptatt av vintage når det kommer til interiør.

Tresorten palisander er mye brukt i møbler og på vegg som dekor. Tapeter med palisander, bast og kurv imitasjon er den nye «looken» til veggen.

Ekstra trendy innen farger i interiør er disse fargene. De gikk igjen i hele Salone de mobile messa….duse, lyse rosa- og koralltoner, lys og mørk petroleumsblå, rustfarger og bruntoner. I tillegg vil fortsatt burgunder, grønt og sennepsgult være inn! Etniske print kommer tilbake. De har vi allerede fått inn en del fra i tapeter….brokadestoffer, gobelin tekstiler som er så lekkert med broderi inspirert design er hot hot hot!!! Og ikke minst, grafiske mønstre i gardiner og tapeter…..

Velur-trenden fortsetter som aldri før…..

Nå kommer fagene og tekstilene tilbake for fullt!!! Det skal være tungt og mønsterete!!!

 

Her ser du trendene i framtidens hus..det blir retro med veggmaleri  i natur innspirerte motiver. Brystpanel kommer tilbake…Porsellen figurer og plexiglass møbler i neon farger.

future2017.blogg

Hagemøbler…det går i store mønster rapporter og mye bruk av natur materialle .

hagesalonedemobile2017

Kontor møbler…glass bordet er bare rå lekkert med ornamenter under platen i metall….Denne lampen gjør hele rommet.

kontorsalonedemobile2017

Hjem med lukseriøs følelse, fløyel…turkis,  orange og duse rosa farger. Bokhyllen er designet av en ung designer …elsker den..små rom kan lukkes inn og ut etter behov.

lux.salonedemobile2017

Vi bodde i vakre  Naviglio… I dag er de fleste kanalene bygget over og er ikke synlige, men det er fortsatt 2 igjen.Her kan du ta en hyggelig kanalbåt eller en vandretur i de koselige gatene som går langs med kanalene. Her er det rolig og avslappet og i de hyggelige, små gatene finner du nisje butikker, gallerier og mange caféer. Denne bydelen er minner litt om  Grünerløkka i Oslo. Ungt og hipt!

omosssalonedemobile2017

 

 

 

 

 

 

Del