Gardinguiden

Gardiner er et sentralt element i et interiør og setter ofte prikken over i’en! Samtidig kan gardiner gi uante muligheter til variasjon med enkle grep og kan gi kreative løsninger.

Gode gardin tips.

Gardin skjermer for innsyn og sol, myker opp rommet og forandrer akustikken, et gardin har mange flere funksjoner enn å se pen ut

Lys og lyd er forhold som påvirkes av gardiner, og som betyr mye for opplevelsen av rommet. Lange gardiner som folder seg mykt mot vinduet er for eksempel svært effektive for å dempe romklang.

Fordeler med gardiner:

▪ Demper lyd
▪ Siler lys eller stenger lys ute
▪ Skjermer mot innsyn
▪ Skjermer mot trekk og kulde
▪ Har en estetisk og dekorativ funksjon

Mange velger nå gardin på skinner. Skinner festes fortrinnsvis i taket. Bruker du skinner med flere spor, kan gardinene henge i flere lag, som er veldig lekkert.

Ved å benytte flere gardintyper sammen, får man dybde. Sidegardiner sammen med undergardiner «stores» og eller liftgardin.
Gardiner fra vegg til vegg gjør at veggen eller rommet virker bredere.

Om stilen din er stram eller moderne, elegant, klassisk, funky, romantisk, retro. Finner du alle typer tekstilerstiler, på websiden vår.

Fôre

Det lønner seg ofte å fôre. Eksklusive stoffer trenger det kanskje for beskyttelse, men selv rimeligere tekstiler ser bedre ut med et fôr, og gardinene faller tyngre.Skal du ha det mørkt på soverommet, kan du fôre med lystett stoff. Du får mer luft gjennom en gardin enn en tett rullgardin.Bruker du skjøre tekstiler, som er utsatt for lys bør du fore dem. Ikke heng dem opp i vinduer med direkte sollys.

Stores(tynn gardin)

Veldig lekkert å ha en tynn gardin(stores) innenfor den vanlige gardinen. Den skjermer for innsyn om dagen, men gir likevel lys. I trafikkerte områder blir gardinene lett skitne når svevestøvet kommer inn. En tynn innergardin er lett å ta ned, og vaske i maskinen.

Tyngdebånd

Legger du et tyngdebånd i gardinens nedre løpegang henger gardinet stabilt og vil ikke flagre i vinden så lett.

 

Vi hjelper deg med å finne en kreativ løsning som er tilpasset din smak og dine behov