Sommer med Christian Lacroix

Litt tekstil historie for sommer hygge. Lacroix design kombinerer luksus, print som er så nydelige at du vil sitte å stirre på dem i timesvis 🙂 tekstil kunst på sitt beste. Han foretrekker håndverk, frynser, perler og broderier, preget av sterkt farge utrykk. Lacroix ble født i Arles , Bouches-du-Rhône, Provence-Alpes-Côte d’Azur i Sør-Frankrike. I ung alder begynte han å tegne historiske kostymer og moter.

Provence er et av de  tidligste kjente stedene for menneskelig beboelse i Europa. Primitive steinverktøy fra 1 til 1,05 millioner år f.Kr. er funnet i Grotte du Vallonnet. Christian Lacroix hadde som ung et urbant liv i et område i Frankrike kjent for sin eleganse og høykultur

I 1987 åpnet han sitt eget haute couture- hus. Inspirasjon hentet han fra ulike kulturer. Med sin bakgrunn i historisk drakt og klær, skaper Lacroix snart overskrifter med sine overdådige fantasikreasjoner, Han refererte mye fra andre stiler – fra motehistorie (korsett og crinoline), fra folklore og fra mange deler av verden – og han blandet sine referanser på en urolig måte. Han favoriserte de varme fargene i Middelhavsregionen , en mengde mønstre og eksperimentelle stoffer, noen ganger håndvevet i lokale verksteder. En fantastisk dyktig tekstil og kless designer.

Om du er så heldig å eie noe fra Christian Lacroix er jeg sikker på at du tenker det er som et smykke i ditt interiør. Perfekt sommer vibes og styling.

 

Del