Gardiner i Europa

I sommer har jeg og min familie reist på bilferie gjennom Europa til Italia .Før vi dro, tenkte jeg at jeg skulle se litt på hva slags gardin løsninger de forskjellige overnattings stedene vi havnet på hadde.

Jeg så veldig tydelig at gardin valget henger sammen med behov.

I nord Tyskland (Flensburg) har hotellet Dim-out gardin og stores til gulv. Og flere andre hotell hadde samme løsningen.

Men jo lengre sydover vi kom, jo tydeligere så jeg de andre behovene meldte seg.

I Alpene (Lienz), der hadde vi motorisert utvendig sjalusi. Det ble veldig mørk i rommet og holdt varmen ute og kulden (fra aircondition) inne.

I varme land er det viktig å stoppe varmen fra sola, før den treffer vindus glasset. Det er derfor ikke så vanlig i Middelhavs land å ha innvendig solskjerming som vi har her i Norge.

Det samme var det i Italia, bare flor lette gardin og denne gang manuelle utvendig sjalusi. Det holdt sol varmen ute men ikke myggen om natta!!!

Skulle ønske det, der jeg lå i senga å hørte myggen summe rundt meg, at det også kunne ha vært et mygg gardin eller myggnetting rundt senga. Det ble noen myggstikk på oss alle i løpet av ferien…

Men det rareste hotellet vi lå på var i Stuttgart i Tyskland. Der fikk vi en «penthouse suite» I dette store rommet var det mange tak vinduer og en veldig kreativ løsning på gardin. Bildene taler for seg selv , veldig ubrukelig løsning!! Og så stygt at det var vondt.

Tilbake i Danmark(Århus), siste stopp før båten, var vi tilbake til det kjent nordiske løsningen. Plissegardin med sideskinner for mørklegging og flor lette gardin med wave på skinne i tak.

Det ble mange mil i bilen og mange fine opplevelser, også mange fine, rare og ubrukelige gardiner opplevelser😊

Jane

Del