Rullegardin

En rullegardin passer stort sett i alle rom. Kan være både diskre, eller et herlig blikkfang som virkelig synes i vinduet. Skjermer for solen og samtidig slipper inn naturlig lys. Rullegardin kan fås i mange kombinasjoner. Forskjellige kvaliteter, farger, mønstre, modeller og flere ulike avslutninger.

Hvordan velge riktig rullegardin

1. Hvor mye lysinnslipp eller innsynsbeskyttelse ønsker du?

Det er viktig å tenke gjennom hvor mye lys du ønsker at vevet skal slippe gjennom. Du velger mellom helt tynt vev som kan ses ut gjennom, halvtransparent vev som slipper inn lys, tett vev som beskytter mot innsyn og mørkleggende vev til soverom og andre rom du ønsker å fjerne all lys inn slipp i.

Transparent, halvtransparent, tett og mørkleggende

2. Hvilket vev og farge?

Finnes I ulike kombinasjoner. Ensfargede vev, vev med mønster og vev med funksjon som f.eks. mørklegging og screen mot sol/varme.

3. Ønsker du å ha en dekorativ avslutning på rullegardinen?

Nederst på vevet sys som standard en løpegang og i den legges en skjult bunn list. Det finnes også mange pene, dekorative og klassiske avslutninger å velge mellom.

-Velg mellom løpegang med skjult bunn list, avslutning med synlig bunn list, og dekorativ avslutning.

Hvilken betjening ønsker du?

Rullegardiner kan betjenes på ulike måter. Kjedetrekk, fjær eller motor

4. Under-/overrullet:

Vevet er som standard underrullet. Det vil si at vevet ruller ned bak rullen/stokken og at rullen derfor vil synes. Fordelen er at vevet havner så nært vinduet som mulig og reduserer lys inn slippet. Overrullet anbefales til mønstrete vev og når rullegardin skal monteres inn i vindus nisjen.