Farger gjør meg glad

 

Farger gjør meg glad. Det er viktig at en velger farger du elsker ,det er ditt hjem, ditt utrykk. Det smart å legge en plan for fargebruken før man går i gang, slik at du ikke mister fokus og det bli for mye eller for lite farger.

Velg en eller to farge som hovedfarge, og deretter velg farger som passer til resterende deler av boligen. Da får man en helhetlig palett, hvor rommene flyter og passer fint sammen. Velg hovedfargen til de største flatene. Denne hoved fargen må så blandes sammen med en aksentfarger som skal få hovedfargene til å komme til sitt rette.

Hva er en aksentfarge? det er en farge som går ton i ton med hovedfargen. Man tar utgangspunkt i en farge fra et punkt på fargesirkelen. For eksempel Y30R, som er den siste delen av NCS koden. Deretter finner man farger med samme kulørtone, men med ulik nyanse, altså ulik sorthet og fargestyrke. Det vil si at fargene kan opptre som både lyse, mellomtonet eller sterkt kulørte farger, men med kulørtonen Y30R som et felles utgangspunkt.

Aksentfarger er den du bruker på detaljer og tekstiler, samt kunst og pynt. Disse fargene brukes for å fremheve hovedfargen, og er dermed ofte lik i nyansen som hovedfargene. Aksentfargene skaper en rød tråd i interiøret og gir et gjennomtenkt uttrykk. Ideelt sett bør man ha 3-5 aksentfarger.

Interiør trenger en kontrastfarge brukt på ett eller få elementer, eksempelvis puter, en puff eller en stol. Kontrastfargen bør skille seg ut fra de resterende fargene. Gjerne en sterk farge, ikke vær redd for å eksperimentere.

Hva er en kontrast farge? Kontrastfarger er fargene som ligger på motsatt av hverandre på farge sirkelen. De har den egenskapen at de er hverandres motpart. En liten detalj av en kontrastfarge blir prikken over i’en i et interiør.

Vi har fått et merke i showroomet Designers Guild. Tekstilene har sterke eller duse farger ,strukturer og nydelige mønstre. Er du glad i farger et dette et merke som du bør kikke nærmere på.

Det er viktigere enn noen gang å ha en hyggelig atmosfære hjemme, farger er nøkkelen for å få opp humøret og trivselen.

Del

Comments are closed.